Uitbreiding productiefaciliteit verhoogt versheid en kwaliteit
Voor de uitgebreide productiefaciliteit in Helmond betrekt Van Rooi Meat voor tachtig procent vlees van eigen, regionale boeren. Wij noemen dat 4 x NL: Nederlands gefokt, gegroeid, geslacht en geproduceerd. Voor de afnemers betekent dit dat zij precies weten waar hun vlees en vleesproducten vandaan komen. De productie vindt achttien uur per dag plaats, de aanvoer zelfs bijna 24 uur. Hier start de effciency. En zijn er bijvoorbeeld speciale (winkel)acties, dan kunnen we daarmee gemakkelijk opschalen en de producten leveren die op dat moment gewenst zijn.
Met robots is het slachtproces grotendeels geautomatiseerd. Daarmee bereiken we maximale efficiëntie, maar ook maximale hygiëne. Bovendien kunnen we met het ERP volgsysteem elke order gedurende het gehele verwerkingsproces nauwlettend volgen. Dat garandeert dat de bestelde producten met de juiste condities op tijd bij de juiste afnemer komen. Het systeem maakt het ook mogelijk varkens in diverse klassen te sorteren. Dat is weer belangrijk voor de afrekening naar de leverancier.
Op kwaliteit beoordelen
Het proces van verwerking kent diverse stadia. Bij de eerste snit worden onderdelen op kwaliteit beoordeeld. Dat maakt optimalisatie van verwaarding mogelijk. Daarom kunnen we luxe onderdelen efficiënt doorsturen naar de uitbeen-/kapafdeling zonder onderbreking van de koelketen.
Productiviteit hoog houden
Indien opschalen noodzakelijk is, kunnen we snel schuiven met personeel. Tijdens het uitbenen sorteren we de luxeonderdelen op gewicht, en dat binnen slechts zestien uur na de slacht. Voor het uitbenen zijn er overigens twaalf lijnen beschikbaar. Op die manier kan Van Rooi Meat de productiviteit hoog houden. Ook op de uitbeenafdeling kunnen we snel schakelen met plussen of minnen richting retail, industrie, horeca en export. Deze afdeling heeft een directe verbinding met de overige afdelingen van orderpick, voorverpakken, convenience, vrieshuis en expeditie.
Continue productie van bacon
Een grote stroom vlees staat garant voor een continue productie van bacon. De volautomatische productielijn draagt bij aan het kunnen verlagen van de kostprijs.
Veelvoud aan inpaklijnen
Zestien uur na de slacht rollen de verse producten binnen voor het verpakken voor de industrie. Daarvoor beschikt Van Rooi over een veelvoud aan inpaklijnen, van dozen en vacuüm tot krimp en bulk. De afdeling staat direct in contact met de expeditie voor het vers leveren aan klanten en met het vrieshuis via een rollerbaan.
Koelketen niet onderbreken
Ook zestien uur na de slacht kunnen de lapjes vlees worden verpakt. De aanvoer vindt plaats vanuit onder meer de snijzaal, de uitbeenruimte, de kapafdeling en de convenience- en gehaktafdeling. Omdat we de koelketen niet onderbreken, winnen we aan versheid en kwaliteit. Bovendien leveren we niet meeruit voorraad; alles op last-minute order. Volledig op maat dus; precies de gewenste hoeveelheid. En door de grote charges kunnen we de kostprijs laag houden.
Gemak bij bestellen
Zo’n twintig uur na de slacht komen de eerste producten bij de orderpick binnen. De aanvoer vindt plaats vanuit diverse afdelingen: onder meer vanuit vers vlees, gekapte lapjes, rundvlees, verpakt vlees, specialiteiten, reepjes, barbecueproducten en draaiartikelen. Voor zowel distributiecentrum, winkel en administratie biedt dit gemak bij het bestellen. Efficiënt dus met een optimale kwaliteitsslag.