Van mager tot vet: transparant proces bij inkoop
Zoveel mensen, zoveel wensen. Dat geldt voor consumenten, maar ook voor zakelijke afnemers. De één wil buikspek van een halve centimeter, voor de ander mag het ietsje meer zijn. Na de slacht wordt elk varken gewogen en in klassen ingedeeld.
Van Rooi Meat betrekt voor tachtig procent vlees van eigen varkensboeren. Het proces van inkoop en verwerking is 4 x NL: gefokt, gegroeid, geslacht en geproduceerd in Nederland. Bij dit slachtproces geven wij elk dier een uniek nummer. Daarmee kunnen wij niet alleen de herkomst van het varken herleiden, maar weten we ook precies welke leverancier wat heeft geleverd. En dat is weer belangrijk voor de juiste betaling. Na levering ontvangt de boer dagelijks de afrekening.
Betrouwbaarheid centraal
Bij het inkoopproces kijken we ook of de boer volgens de gemaakte afspraken heeft geleverd. Voldoet zijn vlees aan specifieke eisen van bijvoorbeeld Milieukeur of Varken van Morgen? Ook op die manier houden wij de kwaliteit en de duurzaamheid van het vlees nauwlettend in de gaten. Betrouwbaarheid vervult in dit proces een spilfunctie. Niet alleen naar de consument, ook naar de leverancier. Een man een man, een woord een woord. Afspraak is afspraak dus; met dat devies werken wij continu aan relaties voor de lange termijn.