Met efficiencyslag milieu ontzien
Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering van Van Rooi Meat. Naast het verwerken van vlees met de diverse keurmerken – denk aan Beter Leven en Milieukeur – probeert de vleesverwerker het milieu ook op andere terreinen te ontzien.
De realisatie van de nieuwe verwerkingsfaciliteit is daar een mooi voorbeeld van. Het nieuwe pand is een GPR Gebouw. Dat betekent dat alle gebruikte materialen recyclebaar zijn. Maar onder meer ook dat het gebouw energiezuinig is en gebruikt maakt van groene stroom.
Minder food miles
Nu het gehele verwerkingsproces onder één dak kan plaatsvinden vermindert Van Rooi Meat ook het aantal food miles, het aantal transportkilometers die nodig zijn om het vlees verder te verwerken.
Minder water, minder verpakkingen
De reductie van diverse logistieke stromen bespaart al snel enkele duizenden kilometers per dag. Ook is er daardoor minder waterverbruik nodig – je hoeft immers minder kratten en productielocaties te reinigen – en je hebt minder verpakkingsmateriaal nodig, om slechts enkele voorbeelden te noemen.